dimarts, 13 de maig de 2014

Complementaris

Va ser a partir del David del bloc Who's There que vaig descobrir a Stefan Zweig, i després de llegir-me i encantar-me Grans moments de la humanitat ara m'estic llegint Tres maestros (Balzac, Dickens, Dostoievski) i segueix sent una lectura plena dinterés. Un creix seguint els seus raonaments intel.ligents i profunds, el lector s'equipa d'idees i plantejaments d'un escriptor que aporta moltíssim. Lectura que provoca silencis de reflexió per poder gaudir-ne'ls i gravar així frases indiscutibles i agradablement lúcides.

I segurament serà un pas previ per llegir-me nova obra dels citats escriptors, de Balzac encara no he llegit res, i segons Sweig aquest novel.lista francès va ser tot un Napoleó literari, amb un saber immens i un poder intuïtiu sorprenent, qui rarament retornava al món situat fora del seu.

Ahir a la nit llegia aquesta idea:

La intensitat, la voluntat, ho és tot, perquè depèn de l'home; l'èxit i la fama no són res, doncs és l'atzar qui els decideix.


Un plaer, cadascú d'aquests novel.listes crea una llei de vida, un concepte de vida.

(A la imatge una obra de l'artista  M. Cornelis Escher)

3 comentaris:

Sílvia ha dit...

He llegit "Carta a una desconeguda", "Novel·la d'escacs" i "Vint-i-quatre hores en la vida d'una dona", totes tres boníssimes. Amb el teu apunt m'has fet venir ganes de llegir-ne més. Zweig sap entrar molt endins de l'ésser humà!

David ha dit...

Fa molt de temps (massa) que no passava pel teu blog, Glòria (El funàmbul em té absorvit). Avui ho faig i em trobo aquesta sorpresa.
És curiós que Zweig fos molt llegit en vida, però poc valorat pels seus col·legues escriptors. Si en tens més ganes, pots llegir-ne El món d'ahir, una meravella de llibre.
Salut!

GEMMA ha dit...

Sílvia, m'estic llegint Carta a una desconeguda, atrapa, però quin patir emocional el de la protagonista!

David, després vindrà el llibre que em recomanes tu.

Gràcies als dos, salutacions!