dilluns, 25 de març de 2013

Quiquiriquic

Encara no havia donat la benvinguda a la primavera:


Quin munt de rosselles!

La rossella és una planta herbàcea que rep diversos noms: pipiripip, roella, gallaret, quicaracoc, badabadoc, paperola o paparola i quiquiriquic, entre altres. Es troba present gairebé en tot el món, i  als Països Catalans és força comuna fins als 1600 m d'alçada. El seu nom en grec vol dir vermell pel color dels seus pètals, i l'ús dels seus pètals com a colorant remunta al segle XV.

(Text de Núria Calbó)

dimarts, 19 de març de 2013

Autodidacta

Descobreixo dins del programa d'aquests dies del Festival de Jazz de Terrassa al vocalista nord-americà Gregory Porter, qui va presentar el seu segon disc la passada setmana a Catalunya:Està en bones mans... Sé que és dur, observant els canvis en les nostres vides, però jo vull que la teva filla sigui la meva dona...

No fa massa temps que es dedica a cantar de manera professional, dins d'una amalgama de gèneres músicals, i la gran majoria de les peces d'aquest nou àlbum són seves, lletres cuidades i moltes d'elles compromeses. Alguns diuen que dins de l'estil de cantant de jazz se semblaria a Nat King Cole, potser si, a mi no m'ho ha recordat però, si més no aquesta peça que he posat d'enllaç.

diumenge, 17 de març de 2013

Egotisme

L'interès propi és la major corrupció.
Paraules de l'escriptor i orador Jiddu Krishnamurti.


I no sempre està relacionat amb la moneda. Pensem-hi.

dimarts, 12 de març de 2013

Frenesí

Et convido a delirar una estona segons ens brinda el sapient escriptor i periodista uruguaià Eduardo Galeano:I deixo remarcat el significat d'utopia que Fernando Aguirre, director de cinema argentí, va definir en una ocasió:  "La utopia està en l'horitzó, jo sé molt bé que mai l'agafaré, que si jo camino deu passes d'ella s'allunyarà deu passes, com més la busqui menys la trobaré perquè ella s'allunya a mida que jo m'acosto, la utopia serveix per a caminar."

De fons acompanya el so del piano del nostre magnífic pianista català Ignasi Terraza.

divendres, 1 de març de 2013

Analgèsic

I és que quan plou, em dóna la magnífica impressió que l'ambient sona amb d'altres acords, sembla que el compàs del temps es calmi, com si cert analgèsic participés del dia.


Ritme sedant, d'on sorgeixen un munt d'aplaçaments.