divendres, 27 de setembre de 2013

Maxime

Llegeixo un fet curiós i singular: 

Maxime Qavtaradze és un monjo de Geòrgia de 59 anys amb una casa molt particular. Porta els últims 20 anys vivint sobre un pilar per seguir els ensenyaments de l'ordre a la qual pertany, els "Sants del Pilar".


Aquesta orde, també coneguda com els estilistes, creu en una vida de solitud i contemplació per facilitar la pregaria i apropar-se més a Déu, per això els seus monjos viuen a sobre de monòlits i pilars, fugint així de la temptació.

Maxime viu ara sobre el Pilar Katskhi, situat a sobre de la serralada del Caucas georgià, que ja va ser habitada per altres monjos d'aquesta ordre. L'habitatge del cim va romandre abandonada durant segles fins el 1944, quan un grup d'escaladors van arribar al cim i van trobar l'esquelet de l'últim monjo.

Després de realitzar els seus vots el 1993, Qavtaradze es va mudar al cim d'aquest pilar per portar una vida d'asceta. Baixa per a resar a una ermita propera dues vegades per setmana i cada descens li costa al voltant de 20 minuts per una escala enganxada a la roca.


Bones vistes segur que té!

4 comentaris:

Vicent ha dit...

Li comentava a un amic de la xarxa que la Nova Era portava un retorn a les arrels, als barris, als poblets, a les ciutats estats, a la família, als vells preceptes i, el que fa aquest monjo és una mica una tornada, però sempre cap a si mateix.

Vicent

Helena Bonals ha dit...

Kundera diu que ser admirat és el més gran plaer que hi ha, encara que costi de ser sant.

pons007 ha dit...

una vida de aillament i solitud, però segur que tenia wifi xD

GEMMA ha dit...

A mi m'agrada molt la tranquilitat del silenci però no m'aillaria mai dels demés d'aquesta manera.

L'important és que cadascú trobi el seu lloc en aquesta complexa vida, encara que no ha de perquè ser un de fixa.

Amb wifi la solitud d'abans canvia.

Salutacions!

2/10/13