dimarts, 12 de febrer de 2013

Interrupció

La bellíssima Carme, una bloguera incansable, comentava en l'entrada Bastonada d'aquest mateix bloc, que quan va llegir l'últim llibre de l'italià Alessandro Baricco la va tocar molt endins, doncs la seva lectura obre sensibilitats, sorprèn, et fa veure coses que ni t'imagines... surrealistes, absurdes i fa que te les creguis com si fossin normals.

No coneixia aquest escriptor, però he llegit una entrevista que li van fer, on diu:

Quan alguna cosa s'interromp, es genera una gran energia. Com ara a Europa que tenim una gran oportunitat, una oportunitat de tornar a néixer, de començar de zero. Sé que la crisi comporta una situació molt dura però, igual que va succeir després de la guerra, la interrupció de la nostra forma de vida era una cosa d'esperar. És una gran oportunitat per a la gent jove, perquè creixin en un altre ambient i puguin crear un món diferent.


Aquestes paraules no em diuen res de nou, però poden contribuir a avivar el fet de que veritablement entre tots podem crear un món diferent, des dels gestos més invisibles als més sonors, ja que tots som part de l'impuls que demana el reconduir-nos.

Un interrompre per tornar-hi, tot fent-ho millor.

7 comentaris:

joan gasull ha dit...

si som capaços d'eliminar la hipocresia i l'egoisme potser podrem començar de zero

Carme ha dit...

Gràcies per l'immerescut piropo! :D

M'encanta haver-te fet arribar a Baricco, segur que serà una bona companyia per a tu.

La seva frase sobre les interrupcions, tens raó, no diu re s de nou, però recorda coses. Una interrupció sempre té alguna pèrdua, però pot tenir molts guanys, també si sabem fer-ho.

Eduard ha dit...

No conec a Baricco més que d'oïdes. la citació és bona i el comentari teu el completa perfectament. Ens hem de responsabilitzar entre tots de tornar a engegar el món. Primer de tot, però, hem d'estar segurs que alguna cosa s'ha interromput: podria ser ben bé que enlloc d'una frenada, estiguem en un canvi de paradigma de la distribució de la riquesa, en benefici d'uns pocs. Crec que hem de reformular el mateix concepte de riquesa i treballar per transformar-lo en el nou paradigma.

Eduard ha dit...

Per cert, un primer pas és el que diu el Joan Gasull. Subscric el que diu.

Sílvia ha dit...

Tinc l'esperança que així serà, m'ha agradat molt la cita. Bona setmana, Gemma!

maijo ha dit...

Sí, Gemma, només amb el pensament de canvi ja fem camí per a reconduir el món, ara bé, si passem a l'acció molt millor. Hauré de llegir el llibre, i és que la Carme sap com obrir la gana, i tu l'has complementat molt bé.
Una abraçada

GEMMA ha dit...

Sí, ens hem de netejar d'hipocresia i paraules ben intencionades, cal acció honesta i comportaments lleials.

El poder diuen que corromp, diria que no té perquè ser una cosa general, segurament només és mal usat pels ambiciosos, avaricosos i egoïstes.

Bona setmana a tots, i que la coherència vagi en alça!