dissabte, 17 de novembre de 2012

Lirisme

Per sort hi ha molta música a descobrir, i tenim l'oportunitat de sorprende'ns si estem al corrent del que proposen les agendes culturals del nostre estimat país. Una de les meves darreres ha estat escoltar el so mèlic que desprenen les tecles al ritme del ball de dits del pianista nord-americà Fred Hersch.Bon cap de setmana.

diumenge, 11 de novembre de 2012

Sortida

Quants cops ens hem trobat vivint una situació d'impotència... molts, segur. Doncs la propera vegada que ens hi trobem a veure si som capaços de centrar-nos en la solució i no en el sentiment.

L'altre dia ho explicava un psicòleg: per sortir reeixit d'aquesta situació ens hem de centrar en el "què puc fer" i quan abans ho faci millor. Hem d'evitar expulsar el que sentim en aquell moment, que és una alarma d'ansietat, ira i tensió que només ens fa perdre els papers.


A veure si ens ensortim, jo ho intentaré.

divendres, 9 de novembre de 2012

Imagine

Aquí tens una versió de la coneguda peça de John Lennon per veu de de la vocalista i pianista nord-americana Dena DeRose, diria que encara és desconeguda a casa nostra:Bellíssims sons per acompanyar aquest cap de setmana.

dijous, 8 de novembre de 2012

Ressò

-Explica’m, tu, què és el sol. - El sol.
-Explica’m què és la lluna. - La lluna.
-I per què en Pere plora amb desconsol?
-Perquè en sa vida no ha tingut fortuna.

-I les muntanyes què són? I els estels?
-No són més que els estels i les muntanyes.
-I aquestes canyes? I aquestes arrels?
-Doncs no són més que això: arrels i canyes.

-I aquesta taula? I aquest balancí?
I aquestes mans que fan ombra xinesa?
Digues: i el món? I l’home? 

-Heus aquí l’última forma de la saviesa:

Mira’t a fons, afirma sempre el que és
i aprèn amb seny que no pots fer res més.Entre altres possibles lectures, apareix reflexat el bell misteri de la relació entre les paraules i les coses... 

(Poema de Joan Brossa, Eco, de Rua de llibres -1980-)

dimecres, 7 de novembre de 2012

Forma

Diu Charles Darwin en el seu L'origen de les espècies que: Hi ha grandesa en la concepció que la vida, amb els seus diversos poders, va ser infosa originàriament en unes quantes formes o en una de sola, mentre aquest planeta ha anat girant segons la llei constant de la gravetat, han evolucionat i encara evolucionen, a partir d'un començament tan senzill, infinites formes boniques i meravelloses.


Però pensant sobre les formes a nivell general, percebo que n'hi ha de molt tipus, i és que Sócrates ja va demostrar que una definició pot no descriure amb precisió quelcom i que no hi ha una definició absoluta per qualsevol cosa, incluent-hi la forma.

I és per això que si anem més enllà d'allò palpable, ens adonem que no només estem rodejats de formes geomètriques (figuratives), també existeixen, evolucionen i som creadors d'infinites formes abstractes boniques i meravelloses, com poden ser les artístiques o les mentals.


(Imatge d'una obra de l'artista expressionista i abstracte Mark Rothko)

dijous, 1 de novembre de 2012

Llum

(Continuació del post anterior...)

Sol solet... que bé que apareguis de nou.


D'aquesta manera, la teva claror i energia, permetran veure millor el recorregut del vol que decideixi  emprendre.