divendres, 29 d’octubre de 2010

Confluir

Fa pocs minuts sentia aquesta reflexió:

Els Estats Units han sigut l'únic pais que han optat per una sortida keynesiana (estimular el consum) per tal de sortir de la crisi. La Unió Europea havia de portar les economies a la convergència, i ha estat al revés, les ha dut a la divergència, i a més ha fet una sortida a la baixa. Una crisis financiera que ara han de pagar els ciutadans assalariats, i per això els francesos estan dient NO amb la vaga d'aquests dies, que no sé on durà però que almenys, d'alguna manera, s'estan revelant a la situació actual.

Estimular el consum?? I dic jo ara, no creus que hauríem de fer més vagues, i per motius diversos? O una de ben global a nivell mundial?

Les anteriors paraules en cursiva són del ben considerat intel.lectual d'origen argelí i nacionalització francesa Samir Naïr.

Acaba de publicar el llibre La Europa mestiza, com un intent de reorientar aquesta Europa actual. Doncs segons declara "Europa es torna mestissa. És un procés irreversible". És un defensor de la immigració com una necessària cohesió social, introduïnt així ja fa temps el concepte codesenvolupament, que suposa una forma de cooperació en la que els ciudadans emigrants serveixen com a vector de desenvolupament dels seus països d'origen.


(A la imatge l'obra El riu, del pintor francès André Derain)

2 comentaris:

garbi24 ha dit...

el que més ens cal es confiança i facilitats per el consum, però de la manera que ho esta fent no es la millor manera

GEMMA ha dit...

Potenciar el consum, no sé si és una bona fòrmula, consumim massa i a més de manera desigual a nivell planetari. Crec que la solució ha de ser una altra: potser fer pedagogia del bon "consum necessari"??

Salutacions Joan, merci per l'aportació, la confiança és tant impotant en tot!