dilluns, 13 de setembre de 2010

Retalls

He descobert que hi ha molta gent que fa scrap o scrapbook, depenent dels seus límits es podria considerar un parent més o menys proper de l'enquadernació, jo no tenia ni idea d'aquesta tècnica i hobby per a molts, tu en sabies alguna cosa?

Segons la wikipedia el scrapbook és el terme anglès per definir un llibre de retalls, és a dir, la tècnica de personalitzar àlbums de fotografies. En desar records o retalls d'un diari o trossos de paper de regals s'està fent scrapbooking.

El scrapbook o scrapbooking consisteix en multitud de processos creatius com la retallada, l'enganxat o el collage per crear una composició de memòries i records mitjançant les teves fotografies. Aquest divertit passatemps de decorar s'aplica també a cartes, poemes, invitacions o tot allò que et proposi la teva imaginació. Partint de simples fotografies, es revaloritzen els records amb ornaments de tota mena (adhesius, botons, cintes, papers especials, flors seques, rebladures, fils ...) i diversos estils, des del més sofisticat fins al més senzill, depenent del gust personal.

Aquest hobby aconsegueix captar cada dia més adeptes. Només als Estats Units s'estima que hi ha més de 25 milions d'aficionats. De fet, és en aquest país on més arrelament i desenvolupament està tenint. Recentment comença a estar de moda també a Europa. Encara que el seu origen es remunta diversos segles enrere, la seva popularitat va començar fa uns 15 anys.Però de seguidors i aficionats n'hi ha a tot arreu, i aquí a casa nostra també, m'he trobat amb un munt de blocs que s'uneixen per aquest interés comú, com és el de Fem scrap, o els colors oblidats d'on he extret la imatge del post.

3 comentaris:

garbi24 ha dit...

Ja va be que en l'era de la digitalització encara hi hagi gent que és dediqui a fer manualitats i preservar vells costums

lolita lagarto ha dit...

i és que han de ser els americans qui acabin "inventant" aficions de fa segles..
com diu en Garbi visca les manualitats!

GEMMA ha dit...

Visca les manualitats!!!