dilluns, 21 de juny de 2010

Obscura

Llegeixo en un carta al lector: Sempre m'ha fascinat la facilitat que tenim d'inventar-nos o renombrar professions o aficions per tal que ofereixin una imatge més fashion. Tinc un amic que es busca la vida en un aparcament. Fa un temps li vaig dir que no anés dient que era aparcacotxes, que ell era en realitat “gestor de volums automotrius”. Des d'aleshores li va genial.


Graciosa ironia, la moda de l'eufemisme; una caixa de sorpreses.

9 comentaris:

David ha dit...

"Gestor de volums automotrius", que bo!!! És cert que és una moda i molt sovint lligada a tot allò que es considera políticament correcte. Tan útil que és parlar clar!
Bon dia, Gemma!

lolita lagarto ha dit...

Molt bo! em recorda els articles d'en Monzó, els lletjos són "cosmèticament diferents" i els calbs "fol·licularment handicapats"...
Sembla que dir les coses pel seu nom sigui menysprearles, no?, sempre he pensat que canviar el nom de les coses no canvia el contingut..

Ullsverds ha dit...

A italia ja fa anys que als escombriaires s'els anomena "operadors ecologics". Incloc una ressenya de la "Nonclipopedia":
«Puoi chiamare termovalorizzatore un inceneritore, operatore ecologico uno spazzino o diversamente abile un disabile, ma questo non risolverà i loro problemi»
(Pier Paolo Pasolini)
Ara els aturats som "Força de treball a la reserva" i els politics corruptes simplement: "Gestors del bens aliens".

Jordi Tudó ha dit...

Ben trobada la frase. T'hauré de dir com tenir èxit en altres facetes de la vida....

salut i sort

garbi24 ha dit...

Jo tinc un amic que de jove per lligar més, sempre deia que treballava en el ram de la construcció...per no dir que feia de manobra. Si més no donava per començar una conversa i la veritat és que triomfava força

F.Puigcarbó ha dit...

es que ara tothom te algun eufemisme per definir la seva feina, obrers i treballadors ja no n'hi ha. El jefe de personal, ara és el cap de recursos humans, o l'encarregat del transport, responsable de logística, el comptable, cap de recursos econòmics, etc etc. Els únics que si que es queden amb el seu malnom, són els aturats tot i que n'hi ha que estàn al "paro"

estrip ha dit...

un bon marquèting!

joanfer ha dit...

Ostres, això és imaginació i lo de més són tonteries... jajajaj... Mol bo, sí senyor! ;)

GEMMA ha dit...

I a veure qui la diu més graciosa o més enganyosa!

Bona setmana a tots.