divendres, 6 de novembre de 2009

Durian

En els darrers anys, els mercats europeus ens ofereixen cada cop més fruites exòtiques portades dels quatre racons del món. No obstant, mai es veuen una de les més famoses del sudest asiàtic: el durian. El motiu és la seva fètida i penetrant olor, que li ha valgut el nom de "fruita pestilenta".

Creix en un arbre de mitjana altura, és de gran tamany i té una polpa de sabor exquisit i de propietats afrodisíaques, s'oculta però per una pell d'olor nauseabunda. Qui vulgui doncs experimentar les propietats afrodisíaques d'aquest fruit haurà de viatjar a Tailandia o Indonèsia.Una estimulant curiositat.

5 comentaris:

Joana ha dit...

Realment, és una curiositat molt estimulant. no en tenia ni idea.
Gràcies per la informació.

òscar ha dit...

L'olor d'una fruita és, a priori, la porta d'entrada al seu gust. Si algun dia decideixen portar-la caldrà tapar-nos el nas i deixar-nos seduir pel seu sabor.

garbi24 ha dit...

No la coneixia...però si la porten, veien les seves qualitats terapeutiques potser tindrà molts admiradors

annna ha dit...

Com sempre Gemma fent-nos descobrir coses, almenys a mi, que desconeixiem. Si es dona el cas que arriba aquí potser haurem de fer l'intent de probar, tot i la olor que no és massa agradabla pel q sembla.

Un apunt de la fotografia de mandelbrotia, he sabut que es trata d'un projecte artístic i arrel d`'això un noi, Alex M.Bustillo ha creat un blog, que és d'on jo trec tota la informació, que segueix tota l'evolució del projecte. Suposo que ja deus haver trobat aquest blog, a través del feis s'hi arriba molt fàcilment.

Apa, baja rollasso,
un petonet,
annna

GEMMA ha dit...

A veure qui veu aquesta fruita abans en els mercats de casa nostra i ens n'informa, si cal no respirarem mentre accedim al seu atraient elixir!

Bon diumenge a tots, ja més fresquet en temperatures.

PD: Annna, gràcies per la informació esmentada