dijous, 12 de novembre de 2009

Anhels

Schopenhauer en El arte del buen vivir, on parla sobre la condició humana, fa unes deliberacions del tot interessants i coincidents. Aquesta, és una de les que llegia ahir nit:

Ens ocorre, sovint, a la vida, el que li passa al viatger: a mida que avança, els objectes prenen formes diferents de les que ostentaven de lluny, i es modifiquen, per dir-ho així, a mida que un s'aproxima a ells. Ocorre, així, principalment amb els nostres desitjos. Molts cops trobem una altra cosa, de vegades millor de la que cercàvem; d'altres cops el que buscàvem ho trobem per un camí completament diferent del que inútilment hem seguit fins aleshores. Altres cops, allí on pensàvem trobar un plaer, una felicitat, una alegria, se'ns presenta un ensenyament, una explicació, un coneixement, és a dir, un bé durable i real en comptes d'un bé passatger i enganyós.


Quant que m'agrada el que diu, que cert és. I qui no ho ha experimentat, descobrint-se amb un valuós equipatge inesperat.

6 comentaris:

Clidice ha dit...

el millor a la vida, i als viatges, és moure's sense massa full de ruta. Deixar que la vida et visqui a tu i el viatge siguis tu mateixa :) Un text molt encertat :)

GEMMA ha dit...

Bon dia Montserrat, m'agrada això que dius: "deixar que el viatge siguis tu mateixa", guai!!

garbi24 ha dit...

Es questio de pujar a la roda de la vida, rodar amb ella i fer uns petits retocs en la seva direcció, per ajustar-la a les nostres conviccions.
Deixar que rodi i gaudir de cada volta.

annna ha dit...

I que bé que està que mentre viatges, q també ho entenc com a tu mateixa, vas aprenent coses, vas descobrint, i normalment tot això et sorpren per a bé i et fa més rica, més sabia, més persona, si cap i més viatgera!!

annna ;-))

Joana ha dit...

Els viatges ens enenyen el millor de la vida.

GEMMA ha dit...

Gaudir de la vida, sí!
Fer-se més viatgera, sí!
Els viatges ensenyen de la vida, sí!

Petons