dissabte, 10 d’octubre de 2009

Interacció

El Feng Shui és l'art xinés d'ubicar les coses en l'espai, es tracta d'una disciplina originada a la Xina i practicada avui arreu del món que va evolucionar a partir de la simple observació de que les persones reben bones o males influències de l'ambient en el que viuen. Els cinc elements que formen el Feng Shui simbolitzen la natura, i si volguessis tenir una casa amb excel.lent sintonia ambiental hi han d'estar tots presents convivint en harmonia:

- La fusta: representa l'energia de la primavera. Una llar té aquest element en els mobles de fusta, flors i objectes en forma d'arbre. El seu color és el verd.

- El foc: representa l'energia de l'estiu, i ve representat per la llum. Entre els elements decoratius hi ha els objectes fabricats amb pells d'animals, els quadres de figures humanes i les figures còniques, així com els animals de companyia. El seu color és el vermell.

- La terra: representa l'energia del centre de la terra i el seu color és el marró. En decoració el trobem en totxos, teules i objectes de ceràmica, i acostuma a adoptar formes quadrades o rectangulars. Els quadres amb paisatges de deserts són bons per introduir aquest element.

- El metall: és l'energia de la tardor i tendeix a concentrar l'energia. Les seves tonalitats són els pastels i pots introduir-lo a través d'objectes de metall i de vidre de roca.

- L'aigua: és l'energia de l'hivern i representa el fluir de l'energia. S'introdueixen tant per objectes que incloguin aigua com per miralls, vidres i en general qualsevol objecte que reflecteixi la figura humana.Es tracta doncs de fer present dins la llar els patrons de la naturalesa, no desconectar del tot del paisatge natural que ens espera darrera la porta d'entrada a casa, intentar mantenir-nos així sempre interrelacionats amb les forces naturals de l'entorn, aconseguir certa harmonia espaial, un bon diàleg còsmic.

Veig que tinc tots els elements dins de casa, encara que no sé si estan distribuits en bona harmonia, però em sento molt bé a casa meva, que em podria sentir millor?? Potser si, caldria experimentar-ho.

4 comentaris:

Jose Ramon Santana Vazquez ha dit...

... ...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazon
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


TE SIGO TU BLOG
CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesia ...


AFECTUOSAMENTE
VIATGE PLURAL
jose
ramon...

GEMMA ha dit...

Benvingut Jose, gràcies per dedicar a Viatgeplural aquest ram de paraules ben intencionades, una aportació clara a la pau que propagues en els teus blogs. Ens llegim. Agraides salutacions!

Joana ha dit...

Molt interessant tot el que ens ofereixes, com sempre. Ens llegim. Jo ara estic molt ocupada i faré menys entrades, però sempre que puc et faré una visita.
7milb7s

GEMMA ha dit...

Hola Joana, Gràcies pel teu agrait comentari, sabem que les obligacions manen (cap problema) i ja saps que viatgeplural et reb sempre amb moltes ganes, sigui quan sigui, aquí estarem. Ens llegim. Petons!