divendres, 3 d’abril de 2009

Creença

A Roma, moltes dones evitaven els fills esternudant immediatament després de l'amor, però les professionals preferien sacsejar les caderes, en el moment culminant, per desviar les llavors. Plini el Vell va explicar que les dones pobres evitaven els fills penjant-se al coll, abans de l'alba, un amulet fet amb els cucs extrets del cap d'una aranya peluda, embolicats en pell de cèrvol. Les dones de classe alta conjuraven l'embaràs portant un tubet de màrfil que contenia un tros d'úter de lleona o de fetge de gat.


Molt temps després, a Espanya, els creients practicaven una pregaria infalible: Sant Josep, tu que vas tenir sense fer, fes que jo faci sense tenir.


Eficaç?? Ja m'ho explicaràs...

(Text d'Eduardo Galeano)

3 comentaris:

Pèsol ha dit...

I més tard va arribar el mètode d’Ogino. Quants fills d’ogino que van néixer!!!.
Parlant de pregaries la més eficaç es la que deia un escolapi al seus alumnes de Zaragoza: “hijos sed castos, pero si no podéis al menos sed cautos”
A pesar de lo que diga Benet XVI s’ha de fer servir el preservatiu.
Saps aquella historia de principis del sida que van anar els de sanitat a un poble i van fer una xerrada, presidida per l’alcalde, explicant que s’havien de posar el preservatiu per no contagiar se de la malaltia. Un del públic va preguntar “escolti però això ens ho podem treure per fer el riu?” i l’alcalde es va avançar al tècnics i va respondre: “es clar i també per follar”...
Bon cap de setmana a totes i tots.

Gemma ha dit...

Jo, francament, si he de pensar en Sant Josep ja no "faig", si fos el Pájaro Espino...potser sí, però no es el cas, dic això per que durant una visita que vaig fer al Vaticà vaig veure un capellà absolutament fascinant, ja ni el recordava, però el teu post comença a Roma i parla de Sants, creences i fe, ha sigut inevitable no recordar-lo, aquells ulls, aquella sotana negre lluïda amb una elegància tant particular, tant celestial...
No recomano fer pregàries post-sexe, cal ser previsors ja que les conseqüències poden ser nefastes.
Definitivament,"Posa-li". Quin problema hi ha?
De tots els mètodes el preservatiu és el mes òptim, vull dir que amb un sol mètode ataques dos problemes, un que per mi és el mes greu les enfermetats de trasmissió sexual i dos el "bombo"...i tot per un polvet ràpid. Que t'he d'explicar?!
Petonets ensucrats...això pel de la sotana,ja,ja.

GEMMA ha dit...

Ok!! Veig que estem d'acord, com caldria suposar, que algun mètode s'ha d'emprar si es vol evitar el que es pot engendrar...

Pèsol, quanta anècdota de temps passats, però quanta altra trobem i trobaríem actualment de la mateixa pasta.

Gemma els de la sotana són sers terrenals i per tant també comestibles!! Jaja!! I celestials com tots nosaltres si ens deixem tastar, no?

Petons, macos!!