dimecres, 4 de març de 2009

LP'09

Festival LP' 09 - dansa... o no, a Barcelona, del 6 al 21 de març de 2009 en el Mercat de les Flors, CCCB, La Poderosa, Conservas y SanRafael14. Són 17 dies ininterromputs de programació amb més de 50 propostes de creació actual al voltant del cos: obres escèniques, accions, instal·lacions, projeccions, trobades i altres experiències limítrofs que investiguen les nocions de joc, moviment i teatralitat.

Una activitat per poder fer aquests propers dies, el video de la presentació d'aquest any és el següent:

video

La Porta inicia les seves activitats el 1992 com a col·lectiu independent format per professionals de la dansa. En els seus inicis sorgeix de la unió d'una sèrie d'artistes per obrir espais de presentació als seus treballs i al d'altres coreògrafs, elaborant programes compartits de peces curtes que responien a la demanda i la necessitat social del moment.

La Porta treballa per donar suport a la creació contemporània al voltant del cos i donar visibilitat tant a les obres com als processos i el pensament que la nodreixen, bo i generant espais i contextos que faciliten la seva evolució i la connexió amb el públic.

Existeixen recorreguts interns en la programació que permeten connectar i ampliar les lectures possibles, implicant en aquest moviment d’obertura el nostre pensament, el nostre propi imaginari: experiències salvatges, emergències, accidents, un còmic animat sobre la història d’un terrorista, un solo a cegues, una instal·lació íntima i sensual com un massatge, projeccions en el cos i en la nostra imaginació...

Aventures creatives que defugen la classificació dins dels límits de les disciplines tradicionals. La dansa ja no és “la dansa”. Tot és dansa.