dimarts, 31 de març de 2009

Computació


En l'actualitat és molt popular, entre els científics i els que pensen en el futur tecnològic, la idea de que podem igualar i unir el cervell amb els progressos més avançats de computació, i inclús simular els sentiments i les emocions per mitjà d'una màquina. Ens agrada creure que un dia es desenvoluparà una intel.ligència superintel.ligent -sense perdre la individualitat- que serà un cervell humà unit a una habilitat de computació molt elevada. Això pot passar en el futur, però no crec que destrueixi la nostra humanitat si ho fem de manera correcta.

De manera que podrà aquesta superintel.ligència salvar-nos i ajudar-nos a solucionar els problemes més ràpidament, fins l'extrem de poder entendre el món individualment d'una manera més complerta, inclòs l'origen de la humanitat i les relacions humanes. I el processar el coneixement d'una forma més ràpida ens ha d'ajudar a raonar, cosa que ja estem fent amb la web -posem tota la informació en un mateix lloc- ; però si cada cop ho fem millor, cap l'esperança de poder adquirir saviesa individual més ràpidament i a partir d'aquí una saviesa col.lectiva.


Ens ho diu el pare de la sociobiologia i creador del terme biodiversitat Edward O. Wilson.

Sembla que la tecnologia prendrà determinades funcions humanes, una visió futura segurament estranya pels ulls d'avui, però en el cas que fos així aquesta explicació de Wilson està plena de bona esperança, ojalà no vagi massa errat dins de la seva línia d'investigació i pronòstic. Ok, siguem optimistes mentre som realistes, però... hi ha la possibilitat d'arribar a una saviesa col.lectiva?? o aquest home és un idealista?? No ho sé, però sona molt bé aquesta concepció científica.

2 comentaris:

Pèsol ha dit...

Hola, quina casualitat, estem alhora actualitzant els nostres respectius blogs. Tant es així que m’he equivocat i he posat una resposta als ordinadors en las farinetas.
Això em recorda els robots de la meva peli preferida (Blade Runner) que fins i tot tenen por a morir.
Que les interconexions i la força ens acompanyin (que no sigui el costat fosc de la força.)
Petons electrònics.

GEMMA ha dit...

Gràcies. Ok! Petons i bones interconnexions.