diumenge, 15 de març de 2009

Còmic

El còmic és un univers màgic; l'espai en blanc entre vinyetes permet detenir-te tanta estona com vulguis, i somiar, imaginar o perdre't en aquell microcosmos de paper. És un símbol de comunicació com la música, el cinema o la literatura. Però la seva peculiaritat està en que és un mitjà perfecte per explicar sentiments. No obstant, per explicar històries de superherois em sembla que no és el mitjà perfecte, perquè encara que és veritat que el còmic ha estat el mitjà primogeni d'aquest tipus d'històries, considero que potser en cine sigui més efectiu. Per altre part, la literatura ens diu el que debem sentir, mentre que el còmic mostra gestos per tal que sigui el receptor el qui interpreti, el lector s'involucra molt més.

Així explica el dibuixant valencià Paco Roca l'activitat que ha centrat la seva carrera professional. Va guanyar el Premi Nacional del Còmic el 2008, pel seu llibre “Arrugas” (que mostra les dificultats de la vellesa on l'Alzheimer passa a ser el destí del seu protagonista Emili), entre molts altres premis i reconeixements.

Una de les seves dedicatòries:

2 comentaris:

Pèsol ha dit...

Hola Gemma, porto tota la tarda fent equacions de segon grau amb el meu fill així doncs, aprofito el teu còmic per relaxar-meeeeee...

GEMMA ha dit...

Hola! Equacions de segon grau, fa un munt que no sentia aquesta expressió matemàtica, des de l'època escolar. Un còmic sempre pot ser una bona desconexió, gràcies! Bon inici de setmana.