dijous, 19 de febrer de 2009

Molecular

En química, una molècula és una partícula formada per un conjunt d'àtoms lligats per enllaços, de manera que es mantenen units el temps suficient com per completar un nombre considerable de vibracions moleculars. Constitueix la mínima quantitat d'una substància que manté totes les seves propietats químiques.

La gastronomia és un art que ha incorporat bastant recentment els dots de la ciència. A partir d'això, es diu que el físic-químic Hervé This ha creat la gastronomia molecular, una disciplina científica que investiga com es donen les transformacions dels aliments en la cuina. En col.laboració amb This, el xef francès Pierre Gagnaire ha diluït els límits entre la cuina i el laboratori.



I aquí a casa nostra tenim el reconegut Ferran Adrià, encara que no tots l'aplaudeixin com és el cas del cuiner Santi Santamaria que no veu amb bons ulls aquesta nova cuina de laboratori.

Tot un minuciós viatge pel paladar, on apareixen implicats la resta dels sentits.