dimecres, 3 de desembre de 2008

Vermell

El vermell és el color més excitant. S'associa al perill, la guerra, l'energia, la fortalesa, la determinació, així com a la passió, al desig i a l'amor. És un color molt intens a nivell emocional. Millora el metabolisme humà, augmenta el ritme respiratori i eleva la pressió sanguínia.

Té una visibilitat molt alta, pel que se sol utilitzar en avisos importants, prohibicions i cridades de precaució. En publicitat s'utilitza el vermell per a provocar sentiments eròtics. Símbols com llavis o ungles vermells, sabates, vestits, etc., són arquetips en la comunicació visual suggeridora. El vermell és el color per a indicar perill per antonomàsia. Com està molt relacionat amb l'energia, és molt adequat per a anunciar cotxes motos, begudes energètiques, jocs, esports i activitats de risc.

El vermell clar simbolitza alegria, sensualitat, passió, amor i sensibilitat. El rosa evoca romanç, amor i amistat. Representa qualitats femenines i passivitat. El vermell fosc evoca energia, vigor, fúria, força de voluntat, còlera, ira, malícia, valor, capacitat de lideratge. En altre sentit, també representa enyorança.
De color vermell tenim per exemple aquest grapat de pedres de jaspi (jaspe), que per cert les trobo precioses. Que segons la gemoteràpia està especialment indicat per ajudar a alliberar l'energia. Millora la salut dels òrgans sexuals i el sistema circulatori.

Uau!! Jo tinc un collaret de jaspi, potència a tope veig, me'l duré més de passeig a partir d'ara.

3 comentaris:

elpregonero ha dit...

Ey, ey, porfa dime por donde vas a ir a pasear con el collaret de jaspe.
Pero no lo digas aqui en el diario que entonces seremos cientos buscandote.
Elpregonero

Rosana ha dit...

Mmmm... vigila amb el collaret i les seves propietats! Ja ens explicaràs els resultats,jijiji!!
Tot i que jo sóc bastant escéptica amb la gemoteràpica aquesta...
Salut!

GEMMA ha dit...

Jaja.. Gràcies per haver-me provocat unes simpàtiques rialles, riure segur que si és terapèutic!!! Vigilaré, o no, segons com ho vegi en el moment! Però si hi ha alguna cosa que es pugui explicar us ho faré saber, tranquils. Jaja.. Salut companys d'equip!