dijous, 27 de novembre de 2008

Pigments

A la capçalera de la introducció d'un manual sobre estils de pintura decorativa, que tinc com a consulta, es llegeix el següent:

"L'artista no és una persona especial però cada home és un artista especial."

M'han agradat aquestes paraules, hi estic d'acord. Ho cita A. Coomaraswamy, un erudit especialista en art oriental, un expert en els camps de l'art i de les doctrines tradicionals que fan d'ell un de les màximes autoritats mundials en aquests temes.


Aquesta foto mostra el meu moment de triar els colors per decorar una peça com és ara un tamboret. Després de cobrir-lo d'imprimació ve el pas de les barreges de pigments per tal d'aconseguir el to desitjat (imaginat i visualitzat) que se li vol donar a l'objecte. Les mescles poden ser interminables, la paleta de colors és infinita, un pot perdre's fins i tot enmig del viatge de proves, experimentar si! Si us expliqués com vaig acabar ahir tastant tonalitats... tot un laberint.

Després vindrà l'acabat, que és un altre ventall de possibilitats.

2 comentaris:

Rosana ha dit...

Hola Gemma!! Quina raó que tens, a mi hem passa quan dibuixo que puc estar-me hores sense adonar-me'n! Pasa el temps volant, es com si el cap desconectés de la resta de les coses. No és curiós?Ja ens mostraràs els resultats!!
Bon treball=D

Rosana.

GEMMA ha dit...

Bon dia Rosana, pintes dius, que xulo, ja ens ensenyarem doncs el que anem fent. Si, l'acció creativa és un salt cap al nirvana!! Que tinguis un bell dia. Gràcies..