dissabte, 18 d’octubre de 2008

Simpatia

Què representa la simpatia?... Podem estar mancats de talent, de bellesa, de virtuts, de sort... de tot; però aconseguirem conquistar, triomfar, si posseïm el do d'agradar.


La qualitat de simpatia és quelcom que neix amb un mateix, és una condició innata, de la qual no podem desfer-nos ni tan sols proposant-nos-ho, és alguna cosa que prima en cadascú dels nostres actes i que sorgeix, espontani, quan riem, parlem, actuem, i si, pretenem analitzar-ho, trobarem que ignorem d'on prové i on està.

La simpatia és un encant, serè i plàcid, entrellaçat de sencillesa, humilitat, moderació, cordialitat, gentilesa i bones intencions. Les persones simpàtiques, actuen amb un cent per cent de naturalitat, sense posar-hi cap interès especial, perquè sí, perquè els hi surten de l'ànima, s'interessaran per la nostra sort, es compadiran dels nostres infortunis, escoltaran les nostres confidències, ens faran partíceps de les seves alegries, ens exposaran, també, les seves penes, i posaran la seva acció, la seva paraula, el seu cor en favor de qui necessiti d'una ajuda, i tot això ho faran sense pregonar-ho als quatre vents, de manera callada i elegantment.


La simpatia és un preciós talismà, agraïm els bons caràcters!

La imatge és una obra de Yoshiro Tachibana.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens el dov de simpatia, i fas que estigui enganxat a la espera dels teus relats.

GEMMA ha dit...

Gràcies, fidel lector.