dijous, 23 d’octubre de 2008

CAM

Continuo amb el llibre d'Aldous Huxley "La isla", doncs devia el post. Aquí tens el model de família que existeix en l'utòpica illa de Pali, extrec només un tros de diàleg:

- Quantes llars té un nen palanès?
- Més o menys unes vint, en terme mig.
- Què??
- Sí, tots pertanyem a un CAM: un Club d'Adopció Mútua. Tots aquests clubs estan formats per quinze o vint parelles. Nuvis i núvies recent elegits, veterans amb nens en creixement, avis i besavis... tots els membres del club s'adopten entre si. A part de les nostres pròpies relacions consanguínies, tenim la nostra quota de mares, pares, oncles i ties per delegació, germans i germanes per delegació, fills petits i adolescents per delegació.
- Constituïu vint famílies on abans només existia una?
- El que abans existia era el seu tipus de família. Les vint són totes del nostre tipus. T'explico: Prengui un esclau assalariat, sexualment inepte, una dona insatisfeta, dos o tres addcites a la televisió; faci's un encortit amb una barreja de freudisme i cristianisme diluït; després envasi's hermèticament en un apartament de quatre habitacions i cuinì's durant quinze anys en el suc. La nostra recepta és ben diferent: Prengui's vint parelles sexualment satisfetes, amb els seus descendents; agregui's ciència, intuició i humor en quantitats iguals; embegui´s en budisme tàntric, i bulli's indefinidament en una cassola oberta, a l'aire lliure, sobre una viva flama d'afecte. (...etc...)Com ho veus?