divendres, 24 d’octubre de 2008

Blau

És un color reservat. Se sol associar amb l'estabilitat i la profunditat. Representa la lleialtat, la confiança, la saviesa, la intel·ligència, la fe, la veritat i el cel etern. Se'l considera un color beneficiós tant per al cos com per a la ment. Alenteix el metabolisme i produeix un efecte relaxant, està fortament lligat a la tranquil·litat i la calma. És un color típicament masculí, molt ben acceptat pels homes, pel que en general serà un bon color per a associar a productes per a ells. No obstant això s'ha d'evitar per a productes alimentaris i relacionats amb la cuina en general, perquè és un supressor de l'apetit.


És molt adequat per a presentar productes relacionats amb la neteja (personal, llar o industrial), i tot allò relacionat directament amb: El cel (línies aèries, aeroports) L'aire (a. acondicionat, paracaigudisme) El mar (creuers, vacances i esports marítims) L'aigua (aigua mineral, parcs aquàtics, balnearis). És adequat per a promocionar productes d'alta tecnologia o d'alta precisió. Al contrari dels colors emocionalment calents com vermell, taronja i groc, el blau és un color fred lligat a la intel·ligència i la consciència. Quan s'usa al costat de colors càlids (groc, taronja), la barreja sol ser cridanera. Pot ser recomanable per a produir impacte, alteració.

El blau clar s'associa a la salut, la curació, l'enteniment, la suavitat i la tranquil·litat. El blau fosc representa el coneixement, la integritat, la serietat i el poder.


Un color pausat i descansat, totalment celestial!

2 comentaris:

Jordi Orriols ha dit...

Ei... Gràcies pel link!!!! I gràcies per la menció!!! Jajajaja... Encara no he perdut el cor de nen.... Molt al contrari, el recupero cada dia que passa... És el secret de la Immortalitat... Jejeje... Una abraçada de cor! Jordi

GEMMA ha dit...

De res, gràcies a tu! Maco el teu comentari, a per la immortalitat doncs! Ens llegim.