dilluns, 1 de setembre de 2008

Taronja

El taronja combina l'energia del vermell amb la felicitat del groc. S'associa a l'alegria, el sol brillant i el tròpic. Representa l'entusiasme, la felicitat, l'atracció, la creativitat, la determinació, l'èxit, l'ànim i l'estímul. És un color molt calent, pel que produeix sensació de calor. No obstant això, el taronja no és un color agressiu com el vermell. La visió del color taronja produeix la sensació de major aport d'oxigen al cervell, produint un efecte vigoritzant i d'estimulació de l'activitat mental. És un color que encaixa molt bé amb la gent jove, pel que és molt recomanable per a comunicar amb ells.


Color cítric, s'associa a l'alimentació sana i a l'estímul de l'apetit. És molt adequat per a promocionar productes alimentaris i joguines. És el color de la caiguda de la fulla i de la collita. En heràldica el taronja representa la fortalesa i la resistència. El color taronja té una visibilitat molt alta, pel que és molt útil per a captar atenció i subratllar els aspectes més destacables d'una pàgina web. El taronja fosc pot suggerir engany i desconfiança. El taronja vermellós evoca desig, passió sexual, plaer, domini, desig d'acció i agressivitat El daurat produeix sensació de prestigi. El daurat significa saviesa, claredat d'idees, i riquesa. Amb freqüència el daurat representa alta qualitat.

M'agrada el color taronja, m'és agradable, simpàtic i viu!

2 comentaris:

.: ka llobet :. ha dit...

...també diuen que el taronja és el color de l'abundancia i la prosperitat... el color que dona energia per la creativitat... es el color de la divinitat sarasvati, de la india... :D

a mi també m'agrada moltissim el color taronja, i també la paraula taronja!!!

avui he rebut el teu missatge amb paraules d'amor al meu blog de mandalas... doncs moltissimes gracies per fer el link!!! es un honor i un plaer ben gros estar entre les teves recomendacions!!!

un peto ben grosi una abraçada des de les pampes de la argentina per tu en la bonica i magica barcelona!!! ones d'amor i magia de color!!! i una papallona que fa pasigolles al cor!!!

GEMMA ha dit...

Quines paraules més maques envies des de l'Argentina! Gràcies! Saps? el teu bloc no s'acaba mai, és fantàstic això! A més trobo que està elaborat amb una molt valuosa creativitat sensitiva, farcida a més d'inspiració positiva, havia d'estar linkat a aquest, clar que si. Una abraçada de colors!! I benvingudes les teves aportacions ara sobre el color taronja i demà sobre les que creguis.