dimarts, 12 d’agost de 2008

Poble mil.lenari

El passat dissabte dia 9 d'agost va ser el Dia Internacional dels Pobles Indígenes del Món, poso un exemple de poble mil.lenari:

Els AINUS són els membres de l'ètnia indigena mil.lenària ainu, que viuen al Japó, la majoria a l'illa de Hokkaido situada al nord, i es veu que aquest juny varen ser finalment reconeguts pel pais nipó com “un poble indígena amb la seva pròpia religió, llengua i cultura”. Es troben entre els habitants més pobres del pais. Aquest reconeixement hauria de desembocar en ajudes en matèria d'educació i feina.


Aquest poble es va veure obligat a renunciar a les seves terres, llengua i mode de viure per una llei adoptada a Tokio el 1899, abolida el 1997 però no reconegut com a poble indígena fins actualment: "Si el nostre país vol liderar la comunitat internacional, és crucial que tots els pobles indígenes puguin conservar el seu honor i la seva dignitat i puguin transmetre la seva cultura i el seu orgull a generacions futures", subratllà la resolució.

Poble animista que viu tradicionalment de la caça i la pesca, segons els quals tot a la naturalesa té un "kamui" (esperit diví) en el seu interior. Les fonts històriques sobre el seu origen són poques, però es diu que els primers ainus arribaren a l'arxipelag varis mils d'anys abans de la nostra era, provinents de Siberia. Tenen la pell més clara que els japonesos i els ulls com els occidentals.

I el munt de cultures que no tenim ni idea que existeixen!