dissabte, 26 de juliol de 2008

Raflesia

Raflesia és com es diu la flor més gran del món, es troba a Indonesia, i fou descoberta el 1818 a les selves tropicals sumatras per Stamford Raffles i Joseph Arnold.


No s'ha pogut cultivar a cap altre lloc del món. Està polinitzada per mosques i mosquits que se senten atrets per l'olor a carn morta que desprèn. Aquest vegetal viu com un paràsit, dins del teixit d'una vinya tropical, i no poseeix fulles, gemmes o arrels i no té fotosíntesi. Les seves flors poden pesar set quilos. Creix solitària arran de terra.

Ara els científics utilitzen de la seva anàlisi genètica per resoldre el misteri del llinatge de la flor, coneguda per la seva corol.la d'un metre de diàmetre i per la seva pestilenta olor. Sembla però que prové d'una antiga família de plantes conegudes per les seves flors, però no per grans, sinó per diminutes.

Una misteriosa flor, que ha sofert una estranya metamorfosi, però quina ha estat? Seran els científics qui ens ho diran un dia o altre, doncs estan treballant en això. Mentre restarem en l'intriga.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hi han moltes flors, encara que no tant espectaculars, que estan desapareixent, volem tenir prop flors tan grans i pestilents al voltant nostre? Jo prefereixo flors, plantes, arbres que fan bona olor i que ajuden a netejar la atmosfera. Ja que aquesta flor no fa fotosíntesi.