dimarts, 29 de juliol de 2008

Comunicar

Hi ha moltes diferents maneres de fer extensiva una vivència i també de convertir en publicació un viatge realitzat. Existeixen variadíssimes formes de transmetre als demés allò vist, sentit i viscut durant el transcurs d'un temps determinat, ja sigui durant un sospir o unes quantes setmanes...

3 ans de voyage és el títol d'un relat de viatge que l'altre dia se'm va fer descobrir gratament i el qual vaig trobar molt original. Es tracta d'una publicació que no s'ha basat del format fotogràfic per mostrar-nos la visió del viatge realitzat, un suport tant extensament explotat per tots, sinó que recorre al dibuix.

Vaig veure amb satisfacció, que a la prestatgeria de la llibreria hi havia un gran ventall de relats de viatges treballats sota la mirada creativa d'autors diversos. Vivències viatgeres exposades sota una firma més particular i singular, emprant recursos menys recorrents que els acostumats.

Aquest treball està fet per una parella de viatgers francesos, el Reno i la Claire, ell és il.lustrador i és qui ha realitzat els magnífics dibuixos del llibre, un seguit de colorejats traços retraten les impressions del viatge acompanyant el text. Dibuixos d'estil realista com ara aquest:


Comuniquem, intercanviem, compartim allò viscut... ens enriquex!