dijous, 5 de juny de 2008

Photo_lloc

El tema de PhotoEspaña d'aquest any és el de LLOC, és la seva secció especial temàtica d'aquest 2008. Cada any s'escull un tema com a protagonista del certamen. La idea de lloc s'ha prés en aquest cas perquè és un terme important per tal que els artistes virtuals es relacionin cada cop més amb la realitat geogràfica i emocional, creant una reflexió de l'espai on vivim tots els dies, i després a més a més hi ha la secció dels gran mestres.

Com a treballs a destacar tenim: W. Eugene Smith fotògraf important dels anys 40-50 qui s'ocupà de percebre el que hi ha de diferent en cada lloc tot tractant de captar l'ètica en el camp del fotoreportatge (és d'ell la foto que veuràs a sota); Robert Smithson presenta un treball que reviu les situacions simbòliques dels llocs en que un viu; Thomas Demand qui pren noves direccions en la fotografia, fa maquetes que reprodueixen imatges que han estat publicades com a fotos en els diaris i es tracta de buscar fotos paradigmàtiques de la història i reinventar-les per obrir un nou debat públic. A més es pot contemplar tot un seguit d'exposicions de molts altres fotògrafs dins d'un seguit de treballs de fotografia nacional i internacional. Es combinen juntament activitats dirigides al públic en general i no només professional. Hi ha una marató de fotografia amb un seguit d'activitats i programes al carrer. A més es deixa que el públic faci de model dins de la realitat anomenada “Retrata't”, retrats elaborats per fotògrafs de renom.


Si t'animes a anar-hi, sàpigues que es fa entre el 4 de juny i el 25 de juliol a la ciutat de Madrid. Et recomano que vagis ben calçat, i amb combusible a la bossa, sense oblidar una ampolleta d'aigua i una gorreta per protegir-te del sol... doncs s'ha de patejar la ciutat per a anar d'una a altra sala d'exposicions. Si t'agrada la fotografia, ves-hi, t'agradarà!