dimecres, 9 d’abril de 2008

"Serà un TRESOR que li influirà tota la vida"

Això és el que diu la mare d'Akane Toyoda referint-se a la seva filla de dotze anys amb la qui junt al pare faran un llarg viatge durant el seu curs escolar, sortiran a mitjans d'aquest mes d'abril. Els pares són uns aficionats a fer travesses des de fa anys i han volgut transmetre la seva passió a la filla. Dic jo ara, quina sort Akane, com m'hagués agradat tenir aquesta aventura quan vaig tenir la teva edat!


Una nena japonesa de 12 anys, Akane Toyoda, que li agradaria ser novelista, emprendrà junt als seus pares un recorregut de 7000km en bicicleta per Sudamèrica creuant la serralada dels Andes, per complir el somni de conéixer els cinc continents, es veu que ja fa anys que emprenen aquest tipus de viatges encara que és el primer cop que la nena pedalajarà per ella mateixa, abans ho feia pujada en la bici dels pares i ja porten circulats 30.000km des d'Austràlia fins Alaska. L'inici està previst fer-lo des de Terra del Foc, creuant tot Argentina, Xile, Bolivia i Perú, i compten arribar a la ciutat de Lima pel novembre del 2008, fent una mitjana de 40km per dia. Aquesta família només saben parlar japonés, ell és mecànic, no duran mòbil, dormiran en tendes de càmping al costat de les carreteres i tenen una pàgina web escrita en japonés on apareix data per data del pla de viatge, però a mi aquest idioma m'és impossible entendre'l, per tant si algú s'ofereix per anar traduint el que ens expliquen aquests nipons aquells qui som ignorants en llengües orientals ho agrairem.

Ah! L'Akade es veu que no deixarà d'estudiar perquè els seus pares segons han acordat amb l'autoritat educativa de Saitama li aniran ensenyant allò imprescindible durant l'absència de la nena al centre d'ensenyament que està previst duri uns 7 mesos. Però torno a dir jo: amb tanta “agulleta” tu creus que la nena estarà per càlculs de matemàtiques i lliçons d'història? Per què no donar-li un any d'excedència escolar i oferir-li aquest TRESOR sense condicions? Tu què haguessis fet? Què n'opines?...