dimarts, 1 d’abril de 2008

Art reclam

Aquesta imatge va ser presa fa mesos, pertany a l'exposició que es va muntar a l'emblemàtica Plaça Reial de Barcelona al juny de l'any passat per concienciar a la gent sobre el mediambient a través de l'art. La reivindicació continua i va per llarg, i la il.lustro avui perquè encara que la mostra l'he descoberta tard, l'originalitat de l'artista no em deixa d'impactar i voldria ajudar a difondre el seu missatge: reflexionar sobre el desequilibri ecològic i fer-ne denúncia.


Trash people ("gent escombraria"), una exposició itinerant que ha anat viatjant per diversos països i està conformada de 300 escultures a base d'escombraria creades per l'artista alemany Hans-Jürgen Schult. És la seva obra mestra: el Trash man, format peça a peça amb els residus dels ciutadans de la ciutat de Colonia on l'artista té fixada la seva residència.

Hans-Jürgen Schult va néixer fa uns 66 estius a l'Alemanya nacionalsocialista d'Adolf Hitler. Va viure la seva infancia entre les runes del Berlín trossejat per l'Exèrcit Roig i va decidir estudiar Belles Arts en l'antiga República Federal d'Alemanya. Es va llançar a la fama internacional a finals de la dècada dels anys 90.

Cuidem el medi ambient, és el nostre hàbitat!