diumenge, 30 de març de 2008

Avui he plantat futur!

Aquest matí de diumenge he plantat un petit arbust a la zona de La Muntanyeta (una finca pública de 55ha dins el municipi d'Olèrdola).

Catalunya Ràdio per celebrar el seu 25è aniversari ens ha fet un regal a TOTS, no només ha volgut sensibilitzant-nos una mica més en el que suposa el canvi climàtic (que ja sabem bastant el que això suposa pel nostre planeta i de retruc com ens afecta a les persones) sinó que també ens ha donat l'opció de poder participar en la seva lluita, tot organitzant una àmplia plantada d'arbres per diferents zones de Catalunta, 35.000 arbres!

Ha estat una gran i solidària festa ecològica. Hem estat molts, s'estima en unes 40.000 persones, els qui amb ganes ens hem presentat al punt indicat per fer de jardiners durants uns pocs minuts: pics i pales, bidons d'aigua, i personal engrescat de totes edats i temperaments. La planta que jo he escollit ha estat el Llentiscle, un arbust perenne que pot arribar fins a 2m d'alçada, que com a propietats medicinals li trobem funcions astringents i odontològiques, i com a propietats industrials s'aprofita a la indústria de vernissos. El seu fruit petit i rodó passa del color verd al vermell per acabar en el negre.


D'aquí unes setmanes miraré de tornar-hi per comprovar si va evolucionant correctament, així ho espero i ho desitjo.

Ei! Estimem a consciència el nostre irrepetible planeta TERRA, i duem a la pràctica aquest sentiment!